Blog

 

Het antwoord is ja en nee. Door het verbod op contact tussen personen, is het niet meer mogelijk om reguliere sessies in te plannen. Dat zou te risicovol zijn. De sessies met een Yomi-begeleider en de start to roll trajecten, hernemen we naar alle waarschijnlijkheid in mei 2020.

Men vraagt mij vaak waarom ik aan Yomi doe. Wat het met me doet en waarom ik het wil delen met mensen. Het antwoord is redelijk voorspelbaar: ik geloof rotsvast in de speelse fysieke interactie tussen 2 personen. Het lichamelijke activeert de nodige chemische verbindingen in het hoofd. Lichaam en geest worden zo 1 geheel.

Waarom ik?

02-04-2020

"Waarom zou ik een robbertje vechten met iemand die ik niet ken? Ik heb geen agressie in mijn lijf."

Ik worstel!

02-04-2020

Sinds de jaren 80 doe ik actief aan playfight, stoeien en grappling. Nog voor het 'the new thing to do' werd. Het doet me plezier dat deze krachtige, pure vorm van interactie opgepikt wordt, maar tegelijkertijd boezemt het me ook wat angst in.

Zonder woorden

02-04-2020

De essentie: "twee blikken die elkaar kruisen, een speelse glimlach & het gevoel van let's roll"

Ego & Angst

02-04-2020

Yomi en de #skill van het rollen, prikkelt veel mensen en dat is fijn om vast te stellen. Toch zijn er nog een aantal drempels die moeten worden overwonnen. De meest belangrijke zijn #EGO en #ANGST.

Homo ludens

02-04-2020

Ik ben niet dominant zegt men mij soms. ik laat het wel gebeuren. Doe maar en ik volg. Op de vraag, hoe ze dat dan zo zeker weten, blijft men vaak het antwoord schuldig.

Vechten zei u?

02-04-2020

Nee, Yomi is niet vechten. Yomi zet niet in op conflict. Integendeel zelfs. Yomi, is de skill van het rollen. Van het met elkaar durven spelen, de interactie aan te gaan. Voor zij die willen, kan het technisch en strategisch zijn. Voor anderen is het 1 flow beweging.

Proces

02-04-2020

Toen ik met Yomi begon, was het spelplezier, de fundering. Het durven met elkaar in interactie gaan. Sportief rollen, elkaar echt uitdagen en met een glimlach op het gezicht denken: "bring it on".