Yomi team


Mike VR
Yomi founder
#speelvogel #instinctmatig #empathisch #ondersteunend
#judo #atletiek #spel #groepsdynamica

Hoofdanimator & Instructeur in het jeugdwerk. Mike begeleidde honderden kinderen, jongeren & hun begeleiders, tijdens vakanties in binnen- en buitenland, al dan niet met specifieke zorgvraag. Hij was 5 jaar lang pedagogisch eindverantwoordelijke van een middelgrote speelpleinwerking in Vlaanderen. Vervolgens werd hij nationaal secretaris van een Vlaamse vzw die zich inzet voor kinderen en jongeren met een beperking (VFGJ). Hij was o.a lid van de Vlaamse Jeugdraad en de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR). Naast het jeugdwerk, is Mike een ervaren cultuurmanager. Hij begeleidde jarenlang dj's en artiesten en organiseerde tal van evenementen.

Mike heeft een atletiek (100m sprint) en judo achtergrond: zijn grootvader was één van de pioniers van het Belgisch judo (meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Felix_De_Smedt). Hij heeft meer dan 10.000 rol- & speeluren op de teller.

Mike ontwikkelt Yomi en werkt aan de uitbouw van de organisatie. Hij focust zich o.a. op het jeugdwerk en op makers en spelers, die zich voorbereiden op fysieke/intieme producties, hun skills willen aanscherpen of fysiek willen ontprikkelen na een productie en ontwikkelde een reflectietraject op maat.


Mieke B.
Facilitator
#empathisch #intuïtief #speelvogel
#danstheater #coaching #bodywork #spelen

Als kind 'rolde' ik vaak met mijn buurjongen. Wij hadden er alle plezier in, tot het duidelijk gemaakt werd dat het niet 'hoorde' voor een jongen en een meisje om 'zo' met elkaar te spelen. Dat werd meteen het einde van wat een onschuldige en erg natuurlijke fysieke interactie was tussen 2 kinderen.

In mijn volwassen leven kreeg spelen eigenlijk nog weinig plaats. Alles werd zo serieus. De komst van mijn kinderen bracht mij terug bij het plezier van stoeien, rollen, worstelen, uitdagen, ... genieten van het fysieke spel!

Door terug meer connectie met mijn lichaam te krijgen, ben ik mij vooral gaan toeleggen op dans, theater, yoga, bodywork, innerlijke alchemie en zo ook kwam Yomi op mijn pad. Een ware verademing voor mijn speelse en nieuwsgierige aard en voor mij een must om dit te delen met anderen, zodat we de wereld opnieuw wat speelser, vreugdevoller, meer open-minded kunnen maken.

Mieke geeft 1:1 sessies.